Biografie

Marc Lubach wordt geboren op 23 mei 1979.

Kapper

Marc begint aan een opleiding allround kapper aan het Haarstylisten College in Hengelo en ontwikkelt zich daar in rap tempo. Ambitieus en creatief als hij is wint Marc in 2000 al de titel ‘Best Young Talent’ bij de Coiffure Awards. Hij is dan nog in opleiding! In deze periode loopt hij stage bij topkappers in Amsterdam. In het laatste jaar van zijn opleiding komt hij in aanraking met make-up en styling en raakt hierdoor gefascineerd.

Visagist

Marc gaat naar Parijs en volgt daar de exclusieve particuliere opleiding aan het ‘L École de Maquillage Jean Pierre Fleurimon’, tevens zijn persoonlijke leermeester. Hier worden hem alle ins en outs van topvisagie bijgebracht en ook hier blijkt hij een uitmuntend visagist; een toptalent.

Eenmaal terug in Nederland komt Marc terecht bij Estee Lauder, waar hij gaat werken als make-up artist. Hij wordt gespot door Chanel en niet lang daarna vraagt het merk hem bij hen verder te gaan als hoofd maquilleur benelux. Zijn carrière groeit snel en Marc geeft vele presentaties voor grote groepen mensen. Marc werkt de door Chanel gegeven workshops tot in detail uit en creëert zo een nieuwe standaard. Na twee jaar met volle inzet voor Chanel te hebben gewerkt besluit de dan 26-jarige Marc zelfstandig verder te gaan.

Magazines

Zijn ambitie is eindeloos en zijn kwaliteiten brengen hem vele opdrachten. Inmiddels is Marc beauty editor voor Talkies Magazine en verder werkt hij voor gerenommeerde bladen als Beau Monde, Rivièra Maison Magazine en LXRY.

Televisie

Samen met Robert ten Brink en Dyanne Beekman is Marc in 2010 te zien in het populaire RTL4 televisieprogramma ‘Look of Love’. Door middel van zijn liefde voor mensen en jarenlange ervaring als haarstylist en topvisagist, haalt hij het mooiste bij de deelnemers naar boven. Vanaf eind 2010 schuift Marc wekelijks aan als beauty-expert bij Quinty Trustfull en Loretta Schrijver bij de populaire ochtendshow Koffietijd op RTL4 en bij diezelfde zender geeft hij in 2014 beautytips in het programma ‘Life is Beautiful’.

Modeshows

Marc was chef de cabine voor onder andere fashionshows van couturier Monique Collignon, Paul Schulten, RAAK Amsterdam, BIZAR Fashion, UGG Australia en Hans Ubbink.